Славчо Велков: С  всички сили бих работил за възвръщането на достойнството на хората от запаса, както и на ветераните от войните

Мар 10, 2017 ПАЗАРДЖИК Новини БСП 0 704

Наш дълг е да изразим уважението си и почитта към тяхния героизъм

Водачът на листата на коалиция „БСП за България” Славчо Велков се срещна със Сдружението на офицерите от запаса в Пазарджик и сподели: „С  всички сили бих работил за възвръщането на достойнството на хората от запаса, както и на ветераните от войните. Заслужили сте да имате малките привилегии - да почивате не 14 дни, а колкото имате нужда. Да ви се върнат безплатните карти за транспорт. Повечето от вас са на над 95 години. Наш дълг е да изразим уважението си и почитта към тяхния героизъм", добави Славчо Велков. 

На срещата с хората от село Главиница Славчо Велков изслуша проблемите им и заяви: „Трябва престуктуриране на силите за сигурност по селата, така че хората да са защитени и спокойни. Да има жандармерия и правилно разпределение по населените места на силите за опазване на реда". Той подчерта, че в  платформата на "БСП за България" се предвижда  нова “полицейска карта” за районите на селата; модерна техника и осъвременени възнаграждения; нулева толерантност за всяко престъпление; изкореняване на телефонните измами и още други мерки.

С лекарите и медицинските сестри от МБАЛ-Пазарджик, Славчо Велков обсъди здравната политика на коалицията. Като акцент лекарите, наред с многото проблеми, поставиха въпроса за кадрите. ”Трябва да има обвързаност на младите лекари са определен период - 3 години да упражняват професията си в България и след това да изберат пътя си. Здравната политика в намеренията на коялицията е равнопоставеност и равен достъп до качествено и навременно здравеопазване на хората”, подчерта Велков.